DAVID DASS: DAP PARTI SAMSENG

>> 09 October 2013


LABU 9 Oktober - DAP disifatkan sebagai parti samseng ekoran serangan dan halangan yang dikenakan petugas Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP terhadap Naib Pengerusi DAP Cawangan Ladang Paroi David Dass Aseerpatham.

Menurut David, sekumpulan petugas CEC yang memakai baju berwarna merah telah menyerang dan menghalang beliau yang sedang ditemubual pihak media di Kongres Khas DAP akhir bulan lepas.

"Saya telah diserang dari belakang dan telah ditumbuk supaya tidak memberi komen kepada pihak media.

"Salah seorang petugas (CEC) bertutur dalam bahasa Cina mengarahkan (sekumpulan petugas) untuk menyerang saya," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Jelas David, beliau yang diterangkan oleh salah seorang rakan yang fasih berbahasa Cina menjelaskan petugas CEC tersebut mengarahkan pengikutnya untuk tidak menyerang David dihadapan media tetapi di perkarangan hotel.

Tambahnya, DAP kini dipenuhi oleh samseng dari kalangan penyokong berbangsa Cina.

Ujarnya, kejadian yang berlaku di One World Hotel pada 29 September lalu telahpun dimaklumkan kepada pihak polis.

"Kerana bimbangkan keselamatan diri dan keluarga saya telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Seremban. ujarnya.

Beliau kemudiannya mempertikaikan keputusan CEC DAP ekoran terdapat pelbagai unsur meragukan dalam usaha mengekalkan pemerintah tertinggi parti. - rakyat news

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP