UCAPAN BERBUKA PUASA BIADAB OLEH CINABENG

>> 12 July 2013


PETALING JAYA: Pasangan blogger kontroversi, Alvin Tan dan Vivian Lee, sekali lagi mencuri tumpuan, kali ini menerusi laman sosial Facebook mereka apabila membuat kenyataan biadap yang mengguris perasaan umat Islam di negara ini.

Pasangan itu telah memuatnaik gambar mereka sedang menikmati juadah 'bak kut teh' yang tidak halal dimakan bagi umat Islam sebagai ucapan berbuka puasa.

Hidangan bak kut teh itu digambarkan pasangan itu sebagai 'wangi, enak dan menyelerakan'.

Tidak cukup dengan itu, Tan turut mengesahkan gambar tersebut sengaja dimuatnaik sendiri oleh mereka dengan alasan ia sekadar untuk suka-suka.

Tindakan mereka telah mengundang kritikan pelbagai pihak yang kebanyakannya menegur sikap tidak sensitif pasangan itu.

Tidak kurang pengguna laman Facebook yang turut menganggap tindakan mereka sebagai satu penghinaan dan mencari publisiti murahan sambil terdapat pengguna yang hairan apakah pasangan itu tidak mengetahui tentang sejarah 13 Mei.

The Star Online melaporkan Tan sebagai menyatakan tidak menyesal dengan tindakannya itu sambil menganggap ia sebagai 'jenaka gelap' dan cubaan mereka untuk melihat bagaimana penerimaan masyarakat mengenainya.

Ditanya sama ada beliau akan menurunkan posting tersebut, Tan tidak menolak kemungkinannya namun menegaskan sehingga kini ramai yang telah berkongsi gambar tersebut. - antarapos

3 comments:

Anonymous,  July 12, 2013 at 6:45 PM  

DAH MELAMPAU.TAK ADA RASA HORMAT LANGSUNG.

Anonymous,  July 16, 2013 at 11:49 PM  

Bunuh je la...ape lagi....bising2 x gune

Anonymous,  July 18, 2013 at 12:14 AM  

KES POLIS SEKARANG AH????HAHAHAHAHA

Post a Comment

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP