ADUN BN KELANTAN SERAH ELAUN UNTUK GAZA

>> 15 October 2014


KOTA BHARU 15 Okt - Adun Kelantan daripada Barisan Nasional hari ini menyerahkan RM27,600 sebagai sumbangan untuk disalurkan kepada rakyat Palestin yang tertindas akibat kekejaman rejim zionis.

Ia diserahkan Ketua Pembangkang di Dun, Datuk Nozula Mat Diah (BN-Paloh) kepada Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob sebelum bermula persidangan dewan hari ini.

Ketika ditemui di luar dewan, Nozula berkata, sumbangan itu hasil inisiatif 12 wakil BN di dewan itu sebagai tanda prihatin terhadap nasib rakyat Palestin itu.

"Ia merupakan sumbangan peribadi setiap anggota BN. Kita telah nyatakan secara ikhlas untuk menderma sebahagian daripada elaun wakil rakyat dan hari ini kita zahirkan keikhlasan Adun BN," katanya.

Nozula menggesa 32 Adun Pas dan seorang wakil rakyat PKR untuk turut sama berbuat demikian.

Semalam, persidangan Dun Kelantan sebulat suara meluluskan usul tergempar mengutuk kekejaman rejim zionis terhadap rakyat Palestin. - rakyatnews

Read more...

HIPOKRASI: PERKASA JANGAN PERASAN JADI JAGUH

>> 14 October 2014


Agak memualkan sejak akhir-akhir ini Perkasa terlalu perasan bahawa mereka adalah jaguh Melayu sedangkan hakikatnya mereka tidak berbuat apa-apa. Mereka perasan mereka adalah pejuang sejati walhal mereka tidak pernah amil kira apa sebenarnya perjuangan Melayu tulen dalam politik.

Kepala-kepala Perkasa di peringkat negeri dan kebangsaan dikhabarkan tanpa malu meminta wang dari Menteri-menteri Besar dan pak-pak Menteri dengan menjaja konon-kononnya mereka akan mengadakan program untuk membantu Barisan Nasional. Hakikatnya mereka hanya mengadakan program syok sendiri dan di dalam program itu sendiri akan diisi slot-slot mengutuk kerajaan sedia ada sebagai lembik dan tidak mampu mempertahankan hak Melayu.

Paling menyedihkan Perkasa tidak segan silu menjaja bahawa mereka sedang mendesak kerajaan agar mengembalikan akta ISA. Hakikatnya seperti sedia maklum bahawa mustahil untuk menggubal akta ISA kerana kerajaan sedia ada tidak mempunyai dua pertiga untuk menggubal akta tersebut. Tetapi cerita ini sentiasa dijaja. Apakah motifnya Perkasa masih mengharapkan kerusi ehsan dari PM untuk bertanding di PRU nanti? Bukankah mereka telah diberi peluang dan akhirnya mereka telah gagal? Jika ini keadaannya maka eloklah Perkasa didaftarkan sebagai pertubuhan politik dan bukannya NGO.

Agak menyedihkan kerana di waktu ini ketika UMNO sedaya upaya untuk menyatukan rumpun parti ada golongan-golongan yang cuba mengambil kesempatan untuk kepentingan yang tiada makna. Perkasa harus sedar bahawa jika mereka benar-benar ikhlas dalam perjuangan maka mereka akan bersatu dengan UMNO dan bukannya menjaja cerita bahawa mereka sedia menjadi orang tengah untuk menyatukan parti-parti Melayu yang berbalah. Tambahan hakikat yang paling tinggi, kebanyakan ahli Perkasa adalah ahli UMNO. Sedarlah!

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP