KENYATAAN MAT SABU SELARI DENGAN KENYATAAN AKHBAR AMERIKA

>> 01 May 2012

Bapa monyet

Mat Sabu menegaskan bahawa BERSIH 4.0 akan diadakan pula sekiranya pengerusi SPR dan timbalannya tidak meletak jawatan dalam masa terdekat. Ini kenyataan yang amat kelakar kerana berdasarkan kepada tuntutan BERSIH yang hanya ada lapan.

Tetapi akhbar Amerika mendedahkan bahawa tuntutan BERSIH lebih dari itu. Permintaan Mat Sabu untuk meminta pengurusi SPR meletak jawatan telah pun dinyatakan di akhbar Amerika tersebut sebelum Mat Sabu  mengeluarkan kenyataan pada hari ini.

Jangan terkejut di masa terdekat puak-puak penjilat Ambiga akan meminta agar PRU nanti dipantau agensi luar negara kerana berdasarkan kepada situasi, segala tindakan para penjilat Ambiga selari dengan kenyataan akhbar tersebut.(KLIK)

Tetapi berdasarkan kepada kenyataan Ambiga, BERSIH 3.0 merupakan terakhir walaupun didesak banyak pihak agar menganjurkan satu lagi acara yang serupa seperti itu. Tetapi berdasarkan kepada statistik, kata-kata Ambiga semuanya tidak boleh dipercayai. Malah semua pun tahu janji-janji Ambiga gagal ditunaikan.

Selepas ini jangan terkejut pula seandainya ada BERSIH 4.0, BERSIH 5.0 dan seterusnya kerana perkara pokoknya kumpulan monyet yang diketuai Mat Sabu sememangnya gemar berdemo. Mungkin melalui berdemo sahaja mereka dapat menyelami perasaan sebagai seekor monyet berbanding hanya sekadar berceramah.

Tambahan pula, BERSIH 3.0 ini merupakan salah satu cara kempen pembangkang. Oleh itu, jangan sesekali tertipu dengan politik kotor pembangkang.

Nota: pernahkah anda terfikir bagaimana Anwar mampu membayar kepada kesemua pendemo seramai 50,000 orang minimum RM 150 seorang? (RM 150 x 50,000 = RM 7,500,000!)

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP